Søknadsprosessen for et kredittkort

kredittkort

Det er en misforstått oppfatning at det er krevende og vanskelig å skaffe seg et kredittkort. For det var kanskje det før i tiden, med både strengere regler og manglende datasystemer. Nå som de moderne systemene er på plass og konkurransen blant bankene blir stadig større for at du skal velge akkurat dem som din tilbyder, så kan vi si at søknadsprosessen for kredittkort er svært enkel. Det tar bare noen få minutter å fylle ut en søknad på nettet!

For så lenge du vet hva du heter og hvor du bor, så er mye gjort. De fleste banker har nemlig automatiske systemer som behandler søknadene som kommer inn, slik at tall fra Skatteetaten og kredittbyråer blir automatisk innhentet om deg uten at du behøver å løfte en finger. Man slipper å ta turen til banken for å bestille opp et kredittkort, og kan egentlig bare lene seg tilbake i godstolen mens man venter på at det splitter nye kortet skal dukke opp i postkassa.

Så enkelt er det å søke

Du legger altså inn en søknad om et kredittkort via bankens nettsider på bare noen få minutter. Som regel er man bare nødt til å fylle ut enklere personalia som navn, fødselsnummer og adresse, mens enkelte banker krever noe mer omfattende opplysninger. Uansett så er søknadsprosessen for kredittkort meget enkel, og man behøver sjeldent å snakke med en rådgiver. Søker du i din lokale sparebank kan det dog bli noe annerledes, og noe mer ventetid må på regnes. Vi anbefaler at du derfor søker på Internett på for eksempel sammenligningssider som www.kredittkortinfo.no: kredittkort test. Et par andre anbefalte kredittkort er Gjensidige eller Remember.

For mens mange moderne internettbanker bruker automatiske systemer som gir deg svar på søknaden din umiddelbart, så er det noen som henger igjen og bruker manuell behandling. I slike tilfeller må man vente noen dager ekstra i tillegg til den tiden det tar å trykke opp kortet og sende det med posten.

Hvem kan søke om kredittkort?

Så lenge man er 18 år gammel, så vil man neppe ha noe problem med å skaffe seg et kredittkort i Norge. Aldersgrensen er det opp til bankene å bestemme selv, men de fleste banker har en aldersgrense på 18 eller 20 år. Utover dette er egentlig det eneste kravet man må oppfylle at man ikke har betalingsanmerkninger eller inkassosaker mot seg på søketidspunktet. Det vil som regel føre til avslag på søknaden.

Kravet om inntekten din er ikke så veldig aktuelt i dag. Bankene fastsetter nemlig bare en kredittgrense etter inntekten din, der de ser om betalingsevnen din er god nok til den kredittgrensen du søker etter. Derfor er det også mulig for studenter eller andre med lav inntekt å søke om et kredittkort.