5 banker som tilbyr refinansiering via forbrukslån

kreditkort gjeld

Det er uten tvil mange fordeler med å bruke et kredittkort, forutsatt at man gjør det på riktig måte. For hvis man ikke er «smart nok» i bruken av kredittkortet, så vil det fort føre til at det som egentlig var fordeler, heller blir ulemper. Og det kan være nokså kjipt å måtte betale renter og gebyrer i månedsvis bare fordi man var litt for ivrig i bruken av kredittkortet.

Heldigvis finnes det alternativer for deg som sliter med å kredittkortgjeld. Den beste løsningen vil være å refinansiere gjennom et forbrukslån, og vi skal nå se på fem norske banker som tilbyr en slik løsning.

Bank Norwegian

Internettbanken Bank Norwegian er ett av de beste alternativene man har dersom man behøver å refinansiere kredittkortgjeld. Det er en svært velvillig bank som har meget overkommelige søkekriterier, der nærmest «alle» som er over 18 år får søke om forbrukslån. De tilbyr også dedikert refinansiering av kredittkortgjeld, og her kan man ta opp et forbrukslån til gunstige betingelser. Banken er en stor aktør i det norske markedet og har flere hundre tusener kunder innenfor sine kreditt- og lånetjenester. Den effektive renten er i snitt 17,80 prosent for et forbrukslån fra Bank Norwegian. Se også lånutensikkerhetguide.no’s vurdering av Bank Norwegian.

OPP Finans

Et annet godt alternativ til deg som behøver refinansiering av kredittkortgjeld, er forbrukslånet OPP Finans fra Gjensidige Bank. Også dette er et meget populært forbrukslån, der Gjensidige faktisk har spesialisert seg på refinansiering av dyr gjeld. Den effektive renten her er i snitt på 16,70 prosent, og man kan søke om å refinansiere så mye som 350 000 kroner (eller et hvilket som helst beløp under dette). Med en nedbetalingstid på inntil 15 år får du nok av tid til å innfri det nye lånet ditt, som uansett vil bli mye billigere enn et kredittkort.

yA Bank

De fleste norske banker som tilbyr forbrukslån tilbyr også refinansiering. Slik er tilfellet også for yA Bank, som lar deg søke om å låne inntil 400 000 kroner til en effektiv rente på 15,85 prosent. Det er en meget god rente, men en av ulempene med nettopp dette lånet er at du må være minst 23 år gammel for å søke. Det gjør at alle de yngre søkerne som behøver å refinansiere kredittkortgjeld nok må se etter andre alternativer på denne listen. Utover dette så har man også her inntil 15 år på å innfri lånet, noe som skulle gi god tid til nedbetaling.

Komplett Bank

Landets nyeste bank heter Komplett Bank, og er på samme måte som flere av de overnevnte bankene en ren internettbank. Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at denne banken har samme eiere som nettbutikken Komplett.no, men her er det altså forbrukslån og refinansiering som gjelder foran elektronikk og hvitevarer. Hos Komplett Bank kan du søke om å refinansiere kredittkortgjeld på inntil 400 000 kroner, med en effektiv rente som i snitt er på 16,90 prosent. Generelt er dette et meget fleksibelt og bra lån der man enkelt kan søke om avdragsfrihet når man søker, og det finnes ingen grense for nedbetalingstid.