Refinansiering av lån uten sikkerhet

lån-uten-sikkerhet

Med en så enkel og effektiv tilgang til lån uten sikkerhet som det er i Norge, så kan det være lett å låne mer enn man egentlig har råd til å betale tilbake. Da kan man fort havne i betalingstrøbbel, og mange vil oppleve at de har nok med å betale rentene på lånet, og ikke klarer å betale store avdragene. Det vil føre til at man aldri blir gjeldfri, noe som naturligvis kan gå tungt utover hverdagen til de det gjelder.

Men løsningen er ikke så vanskelig som mange kanskje tror. De fleste problemer med dyr lånegjeld og lån uten sikkerhet kan løses ved å refinansiere. Refinansiering er ingen måte å bli kvitt kortsiktig gjeld på, men i det store bildet kan man ved å refinansiere bli gjeldfri mange år tidligere enn dersom man ikke hadde gjort det. Les videre for å lære hvorfor det kan være smart å refinansiere. Se også Wikipedia for mer info om refinansiering av forbrukslån.

Hva er refinansiering?

Når du refinansierer gjelden din, så tar du egentlig bare opp et nytt lån for å betale ned den gjelden du allerede har. For mange vil dette høres dumt ut, men det er egentlig ikke så vanskelig å forstå. La oss si at den gjelden du har er i form av dyre kredittkort og forbrukslån, som til sammen gjør at du betaler en rente på 25 prosent hver eneste måned. Er gjelden din på 100 000 kroner, så søker du om et nytt lån uten sikkerhet (med en langt bedre rente) for å betale ned denne gjelden.

Med det nye lånet ditt betaler du en rente på 15 prosent i måneden, og sparer altså mange hundrelapper i rente- og gebyrkostnader. Disse kan du bruke på å betale avdrag på lånet, slik at du blir raskere gjeldfri. Med andre ord er det svært mye å tjene på å refinansiere, og det er så fort gjort at vi anbefaler absolutt alle med dyr gjeld å gjøre det.

Hvem kan refinansiere?

I utgangspunktet kan alle som er kredittverdige søke om refinansiering via et lån uten sikkerhet. I praksis betyr det at du ikke kan ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker når du ønsker å refinansiere, som igjen betyr at du er nødt til å ta tak i problemene før det har gått så langt. Å refinansiere er som å søke om et vanlig forbrukslån, men ved å oppgi til banken at du behøver pengene for å refinansiere annen gjeld, kan man faktisk også øke sjansen for å få godkjent søknaden. Lykke til!